Meer dan Muze: Feminist Art Fest / Huis De Pinto

Op Internationale Vrouwendag (8 maart) zetten cultuurhuizen in heel Nederland het werk van vrouwelijke makers in de spotlights, tijdens het festival Meer dan Muze. Feminist Art Fest en Huis De Pinto tonen in de film Facing Mirrors (Negar Azarbayjani, 2012) en gaan in gesprek met Stichting Maruf.

Maruf zet zich in voor queer moslims in Nederland en daarbuiten. Queer en moslim zijn is universeel, maar niet altijd zichtbaar. Maruf geeft queer moslims een stem en zet zich in om bewustwording rondom seksuele diversiteit en genderidentiteit/expressie te bevorderen.

Facing Mirrors is een portret van de ontluikende vriendschap tussen de rijke en avontuurlijke Edi en taxichauffeur Rana. Edi bereidt zich voor op een operatieve geslachtsverandering en is van plan Iran te ontvluchten. Rana is terughoudend om Edi’s reis te ondersteunen –is zij in staat haar traditionele overtuiging te herzien? Facing Mirrors is de eerste Iraanse film met een transgender als hoofdpersonage en wordt geroemd vanwege het tonen van een complex en interessant non-binary karakter.

Bekijk de trailer:

20.00 zaal open, 20.30 aanvang programma.
Ticketverkoop: telefonisch reserveren via 020 370 0210.